Autisme en Zelfbeeld

ADHD

Veel mensen met autisme hebben een laag zelfbeeld. Hoe kun je daarmee omgaan? Martine Delfos vertelt erover in dit webinar en geeft tips.

Veel kinderen en mensen met autisme hebben een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Mensen die weinig zelfvertrouwen hebben geloven dat ze geen persoonlijke doelen kunnen bereiken omdat ze de vaardigheden of eigenschappen niet hebben. Ze vinden zichzelf minderwaardig en niet de moeite waard. Of ze geloven dat ze toch foute keuzes of beslissingen nemen. Juist door het autisme kun je je pijnlijk bewust zijn van je anders zijn, je tekortkomingen, dat kan je zelfvertrouwen behoorlijk ondermijnen. Anderen kunnen hoge verwachtingen van jou hebben waar je niet aan kunt voldoen of wilt voldoen, dit ondermijnt je zelfvertrouwen ook. Wellicht hebben anderen al vaak tegen jou gezegd wat je allemaal fout deed en wat beter moest. Die zinnen blijven in je hoofd hangen. Bepaald gedrag wordt steeds door anderen afgekeurd, maar dat is wat anders dan dat je als persoon wordt afgekeurd. Het onderscheid hierin is moeilijk te maken als je dingen letterlijk en feitelijk oppakt.

Spreker dr. Martine Delfos gaat uitleggen en tips geven welke stappen je kan nemen om hiermee om te gaan. Kijk op haar website voor meer informatie: https://www.mdelfos.nl/en/welcome/

Je ontvangt 1 dag van tevoren een ZOOM-link van Balans waarmee je direct kunt inloggen en deelnemen. Je kunt dus niet inloggen via de mail van Eventbrite!

Wanneer je geen Balans-mail hebt ontvangen, neem dan contact op met Claudette Nouris via de Whatsapp telnr. 06-53524006.

Wanneer je je persoonsgegevens achterlaat op het aanmeldformulier gebruikt Balans dit voor het toesturen van informatie over dit webinar of evenement. En kan Balans dit gebruiken om je te benaderen met andere informatie van Balans die mogelijk interessant is voor jou. Wij delen persoonsgegevens nooit met derden.