Help, mijn kind heeft schoolstress

In onze maatschappij heeft iedereen er wel eens last van; stress! Maar wat als jouw kind iets kan, maar zo bang is voor een slechte prestatie dat het niet of minder goed lukt?
Dan heeft spanning en stress de overhand genomen, waardoor nadenken niet meer goed lukt.

In deze workshop krijg je inzicht in dit mechanisme en krijg je handvatten om jouw kind te helpen zijn/haar stress te kunnen reguleren.

“Hoe komt het dat mijn kind thuis alles nog weet en zodra het proefwerk voor hem/haar ligt alles lijkt te zijn vergeten?” “Waarom heeft mijn kind altijd voordat de toets week begint buik- en hoofdpijn?” “Als de boekpresentatie eraan komt is mijn kind al dagen niet te genieten en slaapt hij/zij slecht. Mijn geruststelling lijkt niet te helpen, wat kan ik doen?” Op deze vragen zal je in deze themabijeenkomst antwoorden krijgen. Duidelijk is dat jouw kind vanwege spanning niet komt tot optimale prestatie en zich daardoor steeds minder goed voelt. Dit merk je als ouder vaak als eerste. Je kind reageert emotioneel, krijgt lichamelijke klachten of probeert te vermijden. 

We bespreken wat schoolstress nu eigenlijk precies is, wat de signalen zijn, hoe je dit met je kind bespreekbaar kan maken en natuurlijk ook hoe jij je kind kan helpen deze stress onder controle te krijgen. Het programma is interactief met ruimte voor vragen.