Mindfulnesstraining voor volwassenen met autisme

Pieker je veel, slaap je slecht, ben je vaak gestrest en/of voel je je somber? Mindfulness kan jou hierbij misschien helpen

Voor wie

Deze training is speciaal ontwikkeld voor normaal begaafde volwassenen vanaf 18 jaar met autisme.

Doel

Bij mindfulness leer je om aandacht te hebben voor hoe het met je is, zonder daar een oordeel over te hebben. Vaak zijn we heel druk bezig met denken over wat we gisteren hebben gedaan en wat we straks nog moeten doen en vergeten we om stil te staan bij wat we nu, op dit moment, doen, voelen en denken. Wat bij mindfulness ook belangrijk is, is dat je leert om naar je gedachten en gevoelens te kijken, gewoon zoals ze er zijn, zonder daar commentaar op te hebben.

Inhoud

De training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten. De training wordt gegeven door een medewerker van MEE die getraind en bevoegd is in het geven van de Mindfulnesstraining.

We gebruiken het boek van Annelies Spek: Mindfulness bij volwassenen met Autisme.

Wanneer en waar

Data en tijd

16 januari 2024 t/m 12 maart (m.u.v. 27 februari) om 19.00 uur

Hoe vaak

De groep komt 8 weken bij elkaar op de dinsdagavond en is bedoeld voor mensen met autisme die een normale of hoge intelligentie hebben.

Locatie

Wijkcentrum Escampade / Escamplaan 61F

Belangstelling?

Heb je belangstelling voor deze training dan kun je ons dat laten weten via het aanmeldformulier op de website van MEE ZHN.