Online Al-Anon Familiegroep

Al-Anon Familie Groepen vormen een gemeenschap van verwanten en vrienden van alcoholisten. Wij bespreken onderling onze ervaringen en geven elkaar kracht en hoop bij het oplossen van onze problemen. Wij geloven dat alcoholisme een gezinsziekte is en dat verandering van levenshouding kan bijdragen tot ons herstel.

Voor naasten van alcoholisten is het vaak lastig om in de omgeving steun te vinden. Bij Al-Anon kom je mensen tegen die hetzelfde meemaken/meemaakten als jij. Zij weten als geen ander hoe het is om dagelijks geconfronteerd te worden met het drinken van een ander. Het belangrijkste bij Al-Anon is dat je in een veilige en anonieme omgeving met anderen kunt delen. Dat betekent dat de ander jou niet onderbreekt en altijd luistert. Samen werken aan herstel betekent verbinding zoeken, delen en helen. En als je geen woorden hebt, is dat ook goed. Ook alleen luisteren mag. Jij bepaalt bij Al-Anon zelf wat jouw grenzen zijn.

Al-Anon is een zelfhulporganisatie voor vrienden, familie of partners van alcoholisten. Dat betekent dat je in alle anonimiteit kunt praten over jouw ervaringen met het drinken van een ander. Bij Al-Anon kom je mensen tegen die jou begrijpen en niet oordelen. We werken op basis van de Twaalf Stappen. Dat betekent dat je stap voor stap werkt aan jouw eigen herstel van de familieziekte, die alcoholisme heet.

Ben je familie of vriend van een alcoholist? Dan kan Al-Anon misschien wat voor je betekenen.

Ben je volwassen en opgegroeid met een alcoholist? Misschien is Al-Anon ACA iets voor jou.

Drinkt papa of mama veel en maak je je weleens zorgen? Misschien is Alateen iets voor jou!

Praktische informatie

Online via Zoom: Meeting ID 931 9571 1588 – Password: 784824

Datum | Zaterdagavond van 20:00 tot 21:30 uur.
Contact | zaterdagonline@al-anon.nl
Kosten | Het lidmaatschap is gratis. Al-Anon voorziet in haar eigen behoeften door vrijwillige bijdragen van de leden