Eetgestoord

Charlotte Simons

De meeste mensen hebben wel ongeveer een vaag idee van wat anorexia nervosa inhoudt. Boulimia nervosa daarentegen is alweer een stuk minder bekend, en van de eetbuistoornis – ook wel Binge Eating Disorder (bed) – of eetstoornis nao heeft het grootste deel eigenlijk geen enkele notie.

Charlotte Simons kreeg boulimia nervosa toen ze pas twaalf jaar oud was. Ruim achttien jaar later is ze grotendeels hersteld, maar voor haar gevoel zal ze altijd met één voet in de parallelle wereld van haar eetstoornis blijven staan. In dit boek vertelt ze zonder schroom over haar diagnose, geeft ze haar kritische kijk op de huidige hulpverlening en beschrijft ze de lange weg naar haar herstel. Ook bespreekt ze de andere vormen die deze ziekte kent door in gesprek te gaan met ervaringsdeskundigen en specialisten.

Dit indrukwekkende zesde deel in de Hoofdzaken-serie geeft een compleet en helder beeld van de diagnose eetstoornis en zal voor herkenning en begrip zorgen bij iedereen die met een eetstoornis te maken heeft.

Specificaties

Uitgever: Blossom Books
256 pagina’s
Paperback € 22,50 E-book € 12,99
ISBN: 978 94 6349 376 5


Boekenserie Hoofdzaken

Dit boek is een van de delen in de Hoofdzaken-serie van Blossom Books (los van elkaar te lezen). Deze boekenserie behandelt belangrijke thema’s op het gebied van mentale gezondheid en neurodiversiteit. Van de serie zijn inmiddels zeven delen verschenen en zijn bij elkaar al meer dan 70.000 exemplaren verkocht.

Andere delen in de Hoofdzaken-boekenserie: